کاردرمانی کودکان
کاردرمانی کودکان به کودک کمک میکند تا به اهداف و نقاط عطف رشدی دست یابد که زندگی روزمره او را بهبود میبخشد. این مسئله نحوه حرکت، بازی و ارتباط کودک شما با دنیای اطراف تمرکز دارد. پزشک فرزند شما و یا دیگر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی ممکن است پس از آسیب دیدگی یا اگر کودک شما یک بیماری عصبی دارد و یا موارد دیگر پزشکی، کاردرمانی را توصیه کند.
فهرست مطالب
کاردرمانی کودکان چیست؟
کاردرمانگران اطفال برای کمک به کودکان برای رسیدن به نقاط عطف رشد، غلبه بر چالشهای حسی و بهبود مراقبت از خود، بازی و مهارت های خودتنظیمی، درمانی ارائه میدهند. کاردرمانی میتواند به کودک شما در زمینههای زیر کمک کند:
- حرکت (مهارتهای حرکتی ظریف مانند استفاده از ماهیچه های کوچک دست).
- یادگیری (مهارت های شناختی).
- بازی کردن (مهارت های اجتماعی و عاطفی).
- فعالیت های روزمره زندگی (پوشیدن و تغذیه).
- مهارت های مورد نیاز برای آموزش آنها (مهارت های پیش نوشتن، نوشتن و قیچی).
به عنوان مثال، کاردرمانی کودکان می تواند کودکان را به نوشتن با مداد، تغذیه خود و بازی با همسالان خود تشویق کند. هر کودکی که در کاردرمانی اطفال ثبت نام می کند، پس از ارزیابی کامل، اهداف فردی خود را برای برآورده کردن نیازهای خود خواهد داشت.
کودکان (از نوزادان تا نوجوانان) ممکن است به کاردرمانی نیاز داشته باشند اگر موارد زیر را داشته باشند:
- یک وضعیت مادرزادی (حضور در هنگام تولد) که بر عملکرد فیزیکی یا شناختی آنها تأثیر می گذارد.
- شرایطی که بر رشد آنها تأثیر می گذارد.
- یک بیماری عصبی، مانند اختلال طیف اوتیسم (ASD) یا فلج مغزی.
- آسیبی که مستلزم استفاده از تجهیزات تطبیقی مانند پروتز، اسپیلنت و یا وسایل حرکتی است.
چه کسی کاردرمانی کودکان را انجام میدهد؟
یک کاردرمانگر کودکان یک متخصص مراقبت های بهداشتی آموزش دیده است. آنها دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا کاردرمانی از یکی از دانشگاههای علوم پزشکی هستند که در زمینه اطفال و رشد کودک تخصص دارند. متخصصان کاردرمانی کودکان می توانند در بیمارستان ها و کلینیک ها، مراکز توانبخشی، مدارس و غیره کار کنند.
کاردرمانی کودکان چه چیزی را درمان یا مدیریت می کند؟
کاردرمانی کودکان می تواند شرایط فیزیکی، شناختی و یا درکی و حرکتی را که ممکن است بر کودک شما تأثیر بگذارد را درمان یا مدیریت کند:
- حرکت و هماهنگی.
- افکار، ادراک و حافظه.
- پردازش حسی
- مهارت های دیداری- حرکتی و بینایی-ادراکی.
- خودتنظیمی و مهارت های مقابله ای.
- شرایط سلامت روان
شرایط رایجی که ممکن است نیاز به مراجعه به کاردرمانگر کودکان داشته باشد عبارتند از:
- اختلال کمبود توجه/بیشفعالی (ADHD)
- اختلال طیف اوتیسم
- فلج مغزی
- تاخیر در رشد
- سندرم داون
- اختلال پردازش حسی
ارزیابی کاردرمانی کودکان
اولین ملاقات کودک شما با یک کاردرمانگر اطفال یک جلسه ارزیابی است. این جلسهای است که به درمانگر کودک شما کمک میکند تا درباره کارهایی که کودک شما میتواند انجام دهد و مهارتهای درمانی میتواند به رشد او کمک کند بیشتر بیاموزد.
والدین یا مراقب در اتاقی با فرزند شما و کاردرمانگر اطفال خواهند بود. مهم است که سایر خواهر و برادرها در طول این ارزیابی در یک اتاق نباشند.
در این جلسه، درمانگر کودک شما ارزیابی هایی را ارائه می دهد که مهارت های حرکتی ظریف کودک شما را بررسی می کند و رفتار کودک شما را هنگام بازی و حرکت مشاهده می کند. نمونههایی از کارهایی که کودک شما ممکن است در اولین جلسه کاردرمانی خود انجام دهد عبارتند از:
- نوشتن یا رنگ آمیزی.
- خوردن غذاهای آشنا با بافت های مختلف (ترد، نرم و …).
- مهره های رشته ای یا روی هم چیدن بلوک ها.
درمانگر کودک شما همچنین از شما در مورد عادات روزانه، نگرانیهای شما در مورد رشد فرزندتان و اگر سؤالی در مورد انتظار دارید میپرسد. این جلسه اولیه ممکن است یک ساعت یا تا دو ساعت طول بکشد.
مزایای کاردرمانی کودکان چیست؟
کاردرمانی کودکان میتواند به کودک شما کمک کند تا به اهداف شخصی خود دست یابد و به نقاط عطف رشد برای سن خود برسد. این موارد ممکن است شامل موارد زیر باشد اما محدود به آنها نیست:
- بهبود عملکرد مدرسه.
- کسب استقلال.
- افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس.
- خوب بازی کردن با دیگران
- رشد مهارتهای حرکتی کودکان
میخواهید بهترین خدمات توانبخشی را دریافت کنید؟
آیا به دنبال بهبودی در کیفیت زندگی خود هستید؟ با ما، بهترین خدمات توانبخشی را تجربه کنید. تیم ما از متخصصین و درمانگران مجرب با همراهی شما، به سرعت به هدفتان نزدیک خواهند شد. از امروز با ما همراه باشید و زندگی را با انرژی و امید پر کنید!