درمان فلج بلز با فیزیوتراپی و کاردرمانی

درمان فلج بلز با فیزیوتراپی و کاردرمانی

فهرست مطالب

یکی از عارضه‌های شایع که روی صورت برخی از افراد رخ می‌دهد، فلج بلز نام دارد. این مشکل می‌تواند تا چند هفته یا حتی ماه‌ها روی چهره باقی بماند و موجب گرفتگی عصبی برخی از ماهیچه‌های آن شود. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که اگر این عارضه را بدون درمان رها کنید، امکان دارد خودبه‌خود از بین برود یا تا ابد روی صورت شما نقش ببند. درد ناشی از این مشکل و ظاهر بدی که به ‌صورت فرد می‌دهد، دلیلی است که بسیاری از افراد به ‌دنبال درمان سریع آن هستند. استفاده از روش‌ها و تمرینات فیزیوتراپی در منزل نیز کمک می‌کند تا این عارضه را برطرف کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه به‌دقت این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

بهترین روش برای درمان فلج بلز، فیزیوتراپی و کاردرمانی در منزل است، برای استفاده از این خدمات و اعزام شدن فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر به منزل شما می‌توانید با کارشناسان مجموعه تخصصی سیب نت به شماره‌ ۰۹۹۱۸۴۵۱۰۲۵  تماس حاصل فرمایید.

ارتباط و تماس با مجموعه توانبخشی سیب‌نت

آشنایی با بیماری فلج بلز (Bell’s palsy)

آشنایی با بیماری فلج بلز (Bell’s palsy)

بهتر است قبل‌ از هرکاری به ‌طور کامل با Bell’s palsy یا همان فلج بلز آشنا شویم. این عارضه با افتادگی یا سفت‌ شدن ناگهانی بخش‌هایی از صورت، خود را نمایان می‌کند. این مشکل ممکن است در یک طرف یا حتی دو طرف صورت فرد رخ بدهد.

به ‌طور مثال، اگر دیدید که کسی لبخند کجی بر لب دارد یا پلک او قادر به بسته‌ شدن نیست، باید بدانید که آن شخص به فلج بلز مبتلا شده است. پس‌از بروز این مشکل عوارضی مانند اشک و بزاق غیرقابل‌ کنترل، تغییر در حس چشایی و …  به‌وجود می‌آیند.

چه علائمی نشان‌دهنده وجود فلج بلز هستند؟

سوالی که در اینجا پیش می‌آید، این است که چطور بفهمیم دچار فلج بلز شده‌ایم؟ علائم مختلفی را می‌توان برای این عارضه بیان کرد. تمام آن‌ها معمولا طی ۴۸ تا ۷۲ ساعت شدیدتر شده و سپس ثابت می‌شوند. نشانه‌هایی که می‌توان برای این بیماری بیان کرد عبارتند از:

  • تجربه احساسات غیرمعمولی در بخش‌هایی از صورت
  • قرینه نبودن فرم چهره
  • حساس شدن به صدا یا همان هیپراکوزیس
  • احساس درد در نقاطی از صورت
  • ضعف ناگهانی در بخش‌هایی از چهره یا حتی کل آن
  • بسته‌ نشدن چشم یا لب
  • تولید بزاق و آبریزش دهان
  • افتادگی یکی از ابروها
  • افزایش تولید اشک در چشم‌ها
  • کج شدن لب و صورت

عوامل مؤثر در بروز فلج بلز

عوامل مؤثر در بروز فلج بلز

با انجام تحقیقات مختلف توسط پزشکان و محققان سرتاسر دنیا، هنوز عامل مشخص و دقیقی برای بروز فلج بلز پیدا نشده است؛ اما مواردی وجود دارند که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان محرک این عارضه شناخت. عواملی که می‌توانند موجب بروز این بیماری شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • کمبود خواب
  • ضربه به بخش‌های مختلف صورت
  • حجم زیاد از استرس
  • وجود تومورهای مغزی
  • بیماری‌هایی مانند سرخک و HIV
  • وجود سندرم رمزی هانت
  • ابتلا به بیماری سل
  • ابتلا به عارضه‌هایی مانند تبخال تناسلی یا آبله ‌مرغان و زونا

انواع روش‌های درمان فلج بلز

انواع روش‌های درمان فلج بلز

با این که عامل مشخصی را نمی‌توان برای این عارضه پیدا کرد، امروزه روش‌های متفاوتی جهت درمان فلج بلز به ‌وجود آمده است که هر کدام مزایا و معایب خاصی دارند. این روش‌ها را در بخش زیر به ‌طور کامل توضیح خواهیم داد.

دارودرمانی

یکی از روش‌هایی که امروزه برای فلج بلز مورداستفاده قرار می‌گیرد، مصرف داروهای مختلف است. این داروها به بیمار کمک می‌کنند تا التهاب‌های صورت، خشکی چشم و حتی درد ماهیچه‌ها را کاهش دهد؛ اما نمی‌تواند به‌طور مستقیم در درمان این فلج به بیمار کمکی کند. این داروها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • پماد چشم برای جلوگیری از رطوبت بیش‌ از حد
  • قطره چشم برای جلوگیری از خشکی
  • ایبوپروفن یا استامینوفن برای تسکین درد
  • والترکس یا زویراکس به ‌عنوان داروی ضدویروس یا ضدباکتری
  • پردنیزون برای کاهش التهاب‌ها

لازم به ذکر است داروهای مخصوص برای بهبود بیماری فلج بلز را نباید به طور خودسرانه مصرف کرد بلکه باید پزشک آنها را تجویز نماید.

فیزیوتراپی و کاردرمانی برای درمان فلج بلز

روش دیگری که برای درمان موضعی و تسکین دردهای ناشی از فلج بلز وجود دارد، فیزیوتراپی و کاردرمانی است. شما باید با استفاده از ترفندها و روش‌های درمانی این علم، از دائمی شدن این عارضه جلوگیری کنید؛ زیرا تحریک و فشرده‌شدن عصب هفتم (Facial Nerve) در این بیماری، ممکن است باعث کوتاهی عصب به ‌صورت دائمی شود.

با مراجعه به مراکز تخصصی فیزیوتراپی، می‌توانید با روش‌هایی مانند ماساژ صورت و تمرینات مخصوص، این عارضه را از خطرات جدی دور کنید. به‌طور مثال، ماساژ دادن بخش آسیب‌دیده به تعداد دفعات ۴ الی ۵ بار در روز، می‌تواند در درمان آن تاثیرگذار باشد. همچنین خدمات فیزیوتراپی و کادرمانی در منزل می‌تواند به شما در درمان این مشکل کمک شایانی برساند.

مزایای فیزیوتراپی در درمان فلج بلز

مزایای فیزیوتراپی در درمان فلج بلز

بهتر است قبل ‌از اقدام به هر کاری ببینیم که دقیقا چه آپشن‌هایی با انجام فیزیوتراپی در درمان فلج بلز نصیب شما می‌شوند. با بهره‌گیری از تمرینات فیزیوتراپی، مزایای زیادی به‌دست می‌آورید که در هیچ روش دیگری وجود ندارد. این موارد به ‌صورت زیر بوده و موجب محبوبیت روزافزون این روش شده‌اند:

  • کمک به ایجاد تقارن در صورت‌های بهبودیافته
  • بهبود و اصلاح حرکات بخش‌های مختلف چهره مانند دهان
  • باز و بسته ‌شدن دهان و چشم‌ها به حالت طبیعی
  • کمک به بهبود اعتماد به ‌نفس بیمار
  • عدم نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و آسیب به کبد
  • هزینه کم و فرایندهای ساده
  • قابل‌انجام در خانه به کمک متخصص فیزیوتراپ

انواع روش‌های فیزیوتراپی و کاردرمانی جهت درمان فلج بلز

انواع روش‌های فیزیوتراپی و کاردرمانی جهت درمان فلج بلز

علم فیزیوتراپی و کاردرمانی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته و روش‌های جدیدی به آن اضافه شده‌اند. با بهره‌گیری از این موارد، می‌توان عارضه فلج بلز را به‌ طور کامل ازبین برد. روش‌هایی که فیزیوتراپی برای درمان فلج بلز ارائه داده است، به ‌شرح ذیل هستند.

تمرینات صورت جهت درمان فلج بلز

یکی از روش‌های فوق‌العاده مؤثری که برای درمان فلج بلز وجود دارد، استفاده از فیزیوتراپی صورت است. در این فرایند، تمرین‌هایی به شخص داده می‌شوند که با انجام روزانه آن‌ها، ماهیچه‌ها و عصب‌ها تحریک شده و به‌آرامی به حالت عادی خود باز می‌گردند.

تمریناتی که در این روش به‌ کار می‌روند بسیار ساده بوده و بیمار قادر به انجام آن‌ها در خانه خود نیز خواهد بود. تنها کافی است یک‌ بار توسط متخصص فیزیوتراپیست آموزش‌دیده و با چند بار تمرین، آن‌ها را در طول روز اجرا کند.

طب سوزنی

از دیگر روش‌هایی که در علم فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد، می‌توان به کمک‌ گرفتن از طب سوزنی برای درمان فلج بلز اشاره کرد. سالیان طولانی است که طب سوزنی در علم پزشکی اثبات شده و توانسته بیماران زیادی را درمان نماید.

در این روش با قرار دادن سوزن، نقاط آسیب‌دیده تحریک شده و از بروز احتمالی آسیب‌های بیشتر به عصب جلوگیری می‌کند. توجه داشته باشید که برای درمان فلج بلز، نیازی به آغشته کردن سوزن‌ها به مواد خاص نیست؛ زیرا تنها تحریک عصب‌های توسط نوک آن، می‌تواند به ‌شکلی مفید عمل کند.

دستگاه‌های تحریک الکتریکی

بهره‌گیری از دستگاه‌های تحریک الکتریکی نیز تاثیر خوبی در از بین ‌بردن این عارضه دارند. روش‌های الکترومغناطیسی شامل دستگاه‌های مختلفی می‌شوند که کاربرد و نحوه تأثیرگذاری متفاوتی دارند. یکی از آن‌ها الکتروتراپی بوده و با دستگاه TENS انجام می‌شود.

TENS در واقع همان دستگاه تحریک الکتریکی از راه پوست بوده و به توانبخشی صورت، کمک بزرگی می‌کند. این ابزار با ارسال پالس‌های مسکن در طول رشته‌های عصبی صورت، سینگال‌های درد را سرکوب کرده و بدن را به ترشح میزان بیشتری از اندورفین و انکفالین تشویق می‌کند. می‌توانید برای انجام این روش درمانی از خدمات فیزیوتراپی در منزل کمک گرفته و در خانه خود آن را انجام دهید.

چه تمریناتی برای درمان فلج بلز با فیزیوتراپی وجود دارند؟

باید گفت که فیزیوتراپی و کاردرمانی صورت، یکی از مؤثرترین و ساده‌ترین روش‌هایی است که برای درمان فلج بلز وجود دارند. با بهره‌گیری از تمرینات آن می‌توانید در خانه خودتان نیز این مشکل را برطرف کنید. در بخش زیر به ‌طور کامل هر کدام از تمرینات فیزیوتراپی صورت را به شما توضیح خواهیم داد.

تمرینات مخصوص گونه و بینی

یکی از تمریناتی که توسط متخصص فیزیوتراپیست به بیمار آموزش داده می‌شود، تمرین‌هایی هستند که برای بینی و گونه کاربرد دارند. باید ابتدا به کمک برخی ترفندها، ماهیچه‌های صورت خود را گرم کرده و سپس سراغ این تمرین بروید.

در ابتدا با استفاده از انگشت، پوست کنار بینی در سمت آسیب‌دیده را به سمت بالا بفشارید. سپس سوراخ‌های بینی را باز کرده و چند نفس عمیق بکشید. در انتها نیز گونه‌ها را باد کرده و سپس باد آن را تخلیه کنید. انجام‌ دادن این کار تا ۱۰ بار تکرار، می‌تواند تأثیرگذاری آن را چندین برابر کند.

تمرینات مخصوص چشم و ابرو

باید این را گفت که برای ابرو و چشم‌ها نیز تمرینات مخصوصی توسط فیزیوتراپیست به شما پیشنهاد داده می‌شوند. انجام این تمرین به‌ صورت روزانه مهم بوده و عملکرد باز و بسته‌ شدن چشم را بهبود می‌بخشد. این کار را باید بدین صورت انجام دهید.

ابتدا ابروهایتان را به سمت بالا و پایین حرکت دهید. سپس به‌آرامی پلک و ابروی آسیب‌دیده را ماساژ داده و به پایین نگاه کنید. حال چشمان خود را ببندید تا به ‎شکل بهتری پلک‌ها ماساژ داده شوند. در انتها نیز سعی کنید به‌ طور متناوب چشم‌ها را باز و‌ بسته کرده و بر روی ‌هم فشار دهید.

فیزیوتراپی و کاردرمانی در منزل برای فلج بلز

ساده‌ترین روشی که برای درمان فلج بلز وجود دارد، کمک ‌گرفتن از فیزیوتراپیست در خانه است. برای این کار می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل مجموعه سیب‌نت کمک بگیرید. در مجموعه ما، متخصصان برتر انواع عارضه مانند فلج بلز را درمان می‌کنند. این مجموعه با سابقه درخشانی که در ارائه خدمات فیزیوتراپی و کاردرمانی در منزل دارد، قطعا انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. برای دریافت این خدمات می‌توانید در ‌سایت مجموعه ما درخواست خود را ثبت نمایید یا از طریق راه‌های ارتباطی زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا متخصص فیزیوتراپیست به منزل شما اعزام شود.

ارتباط و تماس با مجموعه توانبخشی سیب‌نت

هزینه درمان فلج بلز با فیزیوتراپی و کادرمانی

هزینه درمان فلج بلز با خدمات فیزیوتراپی و کادرمانی در منزل سیب نت به صورت جلسه‌ای و به شرح زیر می‌باشد:

هزینه فیزیوتراپی برای درمان فلج بلز

خدمات هزینه (تومان)
یک اندام ۱,۰۰۰,۰۰۰
دو اندام ۱,۲۰۰,۰۰۰
سه اندام ۱,۳۰۰,۰۰۰
چهار اندام ۱,۴۵۰,۰۰۰
لیزر کم‌توان ۳۰۰,۰۰۰
لیزر پُرتوان ۶۰۰,۰۰۰
سوزن خشک ۱۵۰,۰۰۰
سوزن خشک با تحریک الکتریکی ۲۰۰,۰۰۰
تکنیک‌های دستی و تمرین‌درمانی ۱۵۰,۰۰۰

هزینه کاردرمانی برای درمان فلج بلز

نوع خدمات هزینه
کاردرمانی در منزل حدود ۱,۰۰۰,۰۰۰ الی ۱,۴۰۰,۰۰۰ تومان به ازای هر جلسه

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید با کمترین هزینه و زحمت فلج بلز را درمان کنید، فیزیوتراپی و کاردرمانی انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. این عارضه از گرفتگی عصبی و ماهیچه‌های صورت به‌وجود آمده و در صورتی‌ که درمان نشود، احتمال دائمی شدن آن بیشتر خواهد شد.

روش‌های مختلفی در فیزیوتراپی این عارضه را درمان می‌کنند؛ به‌طور مثال، استفاده از تحریک الکتریکی، طب سوزنی یا تمرین‌های مخصوص، به درمان فلج بلز کمک می‌کنند. مجموعه سیب‌نت با بهره‌گیری از متخصصان باتجربه قادر به درمان این عارضه است. تنها کافی است تا با تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

اثرات سکته مغزی

اثرات سکته مغزی فهرست مطالب سکته مغزی می‌تواند باعث از دست دادن دائمی عملکرد شود. اثرات طولانی مدت سکته مغزی

طول عمر بیماران پارکینسون

درد پس از سکته مغزی

درد پس از سکته مغزی درد یک مشکل شایع پس از سکته مغزی است. ممکن است بلافاصله پس از سکته