شاخه های جدید Physiotherapy

فیزیوتراپی چیست؟ ( انواع و روش های درمان)

فهرست مطالب

اگر در اثر حرکت ناگهانی یا نشستن طولانی مدت پشت میز دچار دردهای مزمن عضلانی شده و به پزشک مراجعه کرده باشید، او احتمالا چند جلسه فیزیوتراپی را برایتان تجویز کرده است. به شکل مشابه اگر یک آسیب شدید فیزیکی در اثر تمرینات ورزشی سنگین یا تصادف را پشت سر گذاشته باشید، به احتمال زیاد پزشک شما را به کلینیک های فیزیوتراپی ارجاع داده است. در درمان برخی از بیماری های حاد و زمینه ای برای سالمندان، کودکان و حتی نوزادان نیز پزشک فیزیوتراپی را تجویز خواهد کرد. فیزیوتراپی چیست و چگونه می تواند برای طیف گسترده ای از بیماری های مختلف، معجزه کند؟ ما در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

ارتباط و تماس با مجموعه توانبخشی سیب‌نت

 Physiotherapyچیست؟
Physiotherapyچیست؟

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی (Physiotherapy) در واقع شاخه ای از علوم توانبخشی است که بر اساس اصول پزشکی و حرکت شناسی طراحی شده است. هدف اصلی آن، تقویت و ارتقای عملکرد فیزیکی، کاهش درد و افزایش توانایی های حرکتی بیمار است. Physiotherapy یک علم مستقل است که در اوایل قرن بیستم توسعه یافت. از این علم در دوران جنگ جهانی اول برای بازتوانی مجروحان جنگی استفاده شد و به مرور زمان، پیشرفت کرد. امروز فیزیوتراپی یکی از ارکان اصلی درمان های غیر تهاجمی است که با استفاده از تکنیک های مانند تمرینات حرکتی، الکتروتراپی و ماساژ، نقش مهمی را در درمان انواع بیماری ها ایفا می کند.

فیزیوتراپی شاخه ای از درمان است که پزشکان با هدف کاهش درد، بازگرداندن قدرت و انعطاف پذیری عضلات، آن را توصیه می کنند. Physiotherapy در پزشکی مدرن نیز جایگاه ویژه ای دارد. این روش درمان غیر تهاجمی، نیاز به جراحی و مصرف داروهای مسکن را نیز به شکل قابل قبولی کاهش می دهد. همچنین Physiotherapy در پیشگیری از طیف گسترده ای از آسیب های عضلانی- اسکلتی نیز موثر واقع می شود.

فیزیوتراپی انواع مختلفی دارد!

فیزیوتراپی شاخه ای بسیار گسترده از مجموعه درمان های توانبخشی است که هر کدام بر روی جنبه خاصی از مشکلات فیزیکی-حرکتی متمرکز هستند. در ادامه مهمترین شاخه های این علم را بررسی خواهیم کرد:

 Physiotherapyانواع مختلفی دارد!
Physiotherapyانواع مختلفی دارد!
  • فیزیوتراپی ارتوپدی: این شاخه به درمان مشکلات مرتبط با سیستم عضلانی-اسکلتی می پردازد و در درمان آسیب های ورزشی، آرتروز، دردهای مزمن کمر، مشکلات مفصلی و عضلانی معمولا استفاده می شود. متخصصان این حوزه با استفاده از تمرینات هدفمند، ماساژ درمانی و تجهیزات پیشرفته به تقویت عضلات، کاهش درد و بازگرداندن دامنه حرکتی مفاصل کمک می کنند.
  • فیزیوتراپی نورولوژیک: این شاخه بر درمان بیماری هایی متمرکز است که سیستم عصبی را تحت الشعاع قرار می دهند، مانند: سکته مغزی، ام اس و پارکینسون. هدف این شاخه از Physiotherapy ارتقا هماهنگی حرکتی، تقویت عضلات ضعیف و بازگرداندن عملکرد عصبی-حرکتی اندامها است.
  • فیزیوتراپی قلب و عروق: Physiotherapy تنها به ماهیچه ها و عضلات خلاصه نمی شود. فیزیوتراپی قلب و عروق شاخه ای از این علم است که به بازتوانی بیماران قلبی و تنفسی اختصاص دارد. این روش شامل طراحی تمرینات خاص برای بهتر شدن عملکرد ریه ها و افزایش توانایی های قلبی-عروقی بیمار است. بیماران پس از جراحی قلب یا بیماری های تنفسی حاد مانند کرونا می توانند از این نوع فیزیوتراپی بهره مند شوند.
  • فیزیوتراپی کودکان: این شاخه به طور خاص بر درمان اختلالات رشدی و حرکتی در کودکان متمرکز است و مشکلات ناشی از عارضه هایی مانند فلج مغزی، تاخیر در رشد حرکتی و اختلالات مادرزادی را هدف قرار می دهد.
  • فیزیوتراپی سالمندان: این شاخه بر درمان مشکلات مربوط به پیری مانند پوکی استخوان، آرتروز و مشکلات تعادلی تمرکز دارد. همچنین سالمندانی که درگیر بیماری های جدی تر، مانند پارکینسون و ام اس هستند نیز می توانند از مزایای این شاخه از فیزیوتراپی بهره مند شوند. با توجه به محدودیت های حرکتی شدید در میان سالمندان، معمولا این شکل از درمان در قالب خدمات فیزیوتراپی در منزل ارائه می شود.
Physiotherapy کودکان
Physiotherapy کودکان

شاخه های جدید فیزیوتراپی

ما در بخش قبل شاخه های مختلفی از Physiotherapy را مرور کردیم. فیزیوتراپی در طی چند دهه اخیر پیشرفت های بسیار زیادی کرده است. حالا به لطف تکنولوژی و همچنین دانش عمیق تر بشر در خصوص عملکرد اندام های مختلف بدن انسان، شاخه های جدیدی نیز به آن اضافه شده اند. مهم ترین شاخه های نوین فیزیوتراپی عبارتند از:

  • فیزیوتراپی ورزشی: در این شاخه از فیزیوتراپی تمرکز بر تشخیص و درمان آسیب های ناشی از فعالیت های ورزشی معطوف است. فیزیوتراپی ورزشی، به ویژه برای ورزشکاران حرفه ای، نقشی حمایتی در پیشگیری از آسیب های ورزشی دارد. این روش همچنین پس از آسیب های شدید فیزیکی و جراحی ها، در بازتوانی و تسریع در بهبودی ورزشکاران بسیار موثر عمل می کند. ورزشکاران با گذراندن دوره های فیزیوتراپی ورزشی می توانند پس از یک بازه کوتاه ریکاوری، به فعالیت های ورزشی خود بازگردند.
  • فیزیوتراپی زنان: بدن یک زن در طول زندگی اش دچار تغییرات بسیار زیادی می شود. فیزیوتراپی زنان به طور خاص بر سلامت جسمانی زنان در دوره های مختلف زندگی شان تمرکز دارد و می تواند به کاهش عوارض بارداری، تسهیل زایمان و همچنین مشکلاتی مانند بی اختیاری ادرار و اختلالات عضلانی-اسکلتی مرتبط با یائسگی کمک کند.

روش های درمانی مختلف

در طول یک جلسه درمان، درمانگر ممکن است به تناسب نیاز و شرایط بیمار، روش های درمانی مختلفی را تجویز کند. مثلا ممکن است شما برای درد مزمن عضلانی در ناحیه کتف به فیزیوتراپ مراجعه کنید و او ترکیبی از روش های درمانی دستی، گرمایی و شوک های الکتریکی را در طول یک جلسه امتحان کند. هر یک از این روش های درمانی، هدف خاصی دارند و نتایج متفاوتی را می توان از آنها انتظار داشت. ما در ادامه، رایج ترین روش های درمانی که ممکن است در طول یک جلسه Physiotherapy به کار گرفته شوند را مرور خواهیم کرد:

  • تمرینات ورزشی : حرکات ورزشی نقش مهمی در تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری آنها دارند. فیزیوتراپ با توجه به درد و عضلات درگیر، تمرین های متمرکز و شخصی سازی شده ای را معرفی می کند که تکرار آنها در خانه، روند درمان را تسریع خواهد کرد.
  • درمان با دستگاه های الکتروتراپی: روش های الکتروتراپی مانند TENS (تحریک عصبی از طریق پوست)، اولتراسوند و لیزر درمانی برای کاهش درد و تحریک بازسازی بافت ها کاربرد دارند. این روش معمولا برای تسریع روند درمان و کاهش التهاب در نواحی آسیب دیده توصیه می شود.
  • ماساژ درمانی: ماساژ درمانی به بهبود جریان خون و کاهش تنش عضلانی کمک می کند. این روش در درمان اسپاسم های عضلانی شدید موثر است و می تواند باعث شل شدن عضلات و کاهش درد در نواحی آسیب دیده شود.
  • هیدروتراپی (آب درمانی): آب به کاهش فشار بر مفاصل کمک می کند و برای بیمارانی که دچار محدودیت حرکتی هستند، ایده آل است. تمرین های ورزشی و همچنین ماساژ درمانی در محیط آب می تواند در مواردی که بیمار از درد و محدودیت های شدید حرکتی رنج می برد، بسیار موثر باشد.
  • درمان دستی (منوال تراپی): درمان دستی توسط متخصص Physiotherapy شامل تکنیک هایی برای تنظیم مفاصل و رفع گرفتگی های عضلانی است.
  • تحریک مغناطیسی یا لیزر درمانی پیشرفته: تحریک مغناطیسی و لیزر درمانی پیشرفته به تسریع فرآیند بهبودی و بازسازی بافت ها کمک می کنند. این روش ها به کاهش درد، التهاب و بازسازی عضلات و مفاصل آسیب دیده منجر می شوند.
شاخه های جدید Physiotherapy
شاخه های جدید Physiotherapy

مزایای فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل، راه حلی است که در اکثر کشورهای جهان اجرا می شود. مخاطب اصلی این خدمات بیمارانی هستند که به واسطه محدودیت های شدید حرکتی، امکان خروج از منزل را ندارند. همچنین کودکانی که در محیط کلینیک دچار اضطراب می شوند، بزرگسالانی که به واسطه مشغله های کاری و زندگی زمان کافی برای مراجعه به متخصص را ندارند و افرادی که تمایل دارند در یک فضای خصوصی، روند درمان خود را تکمیل کنند، در گروه مخاطبان فیزیوتراپی در محل قرار می گیرند. این شاخه از درمان به طور کلی نیاز به داروهای مسکن را کاهش می دهد و می تواند در بسیاری از موارد، از بروز مشکلات جدی تر پیشگیری کند.

خدمات فیزیوتراپی در خانه توسط کلینیک های تخصصی توانبخشی مانند سیب نت ارائه می شوند. هر جلسه از فیزیوتراپی در منزل معمولا ۶۰ دقیقه است. در خلال این جلسات، درمانگر خدمات تخصصی و شخصی سازی شده را با توجه به فضای زندگی و همچنین نیازهای بیمار ارائه می دهند. علاوه بر آن، برای خدمات فیزیوتراپی در منزل دیگر نیازی به جابجایی بیمار یا صرف زمان در ترافیک و افزایش ریسک زمین خوردن یا آسیب های جانبی نیست. تمامی این موارد مثبت، قیمت بیشتر خدمات در منزل را در مقایسه با آنچه که در کلینیک عرضه می شود، توجیه می کند.

مزایای Physiotherapy در منزل.
مزایای Physiotherapy در منزل.

کلام آخر

سیب نت مجموعه ای تخصصی در زمینه ارائه انواع خدمات کاردرمانی، Physiotherapy و گفتاردرمانی است و می تواند نیازهای طیف گسترده ای از انواع بیماران را به راحتی پوشش دهد. این مجموعه با اعزام متخصصان خود به تمامی نقاط پایتخت می تواند به بسیاری از افراد کمک کند تا درد خود را مدیریت کنند و سریعتر بهبودی خود را بازیابند. برای آگاهی از هزینه ها و شرایط خدمات فیزیوتراپی سیب نت کافی است به وب سایت رسمی سیب نت مراجعه کرده یا از طریق شماره ۰۹۹۱۸۴۵۱۰۲۵ با ما ارتباط برقرار کنید. شما همچنین می توانید درخواست خدمات خود را به صورت مستقیم از طریق فرم موجود در وب سایت ثبت کنید.

مقالات مرتبط