تغییرات خلقی پس از سکته مغزی
فهرست مطالب
سکته مغزی ناگهانی و تکان دهنده است و میتواند بر هر بخش از زندگی شما تأثیر بگذارد، بنابراین احتمالاً بر سلامت عاطفی شما تأثیر میگذارد.
تجربه سکته مغزی برای همه افراد منحصر به فرد است، اما برای بسیاری از افراد احساس میشود که زندگی قبلی خود را از دست دادهاند. احساس شوک، انکار، خشم، اندوه و گناه زمانی که با چنین تغییر ویرانگری روبرو میشوید، طبیعی است. برخورد با آنها میتواند سخت باشد و هرکسی آن را به روش خود انجام میدهد.
شما احساسات زیادی را پشت سر میگذارید و ممکن است اطرافیان شما نیز چنین باشند. برخی از مردم نمیخواهند بپذیرند که چه احساسی دارند و چهره ای شجاع به خود میگیرند. دیگران ممکن است متوجه نباشند که شما چه احساسی دارید.
دیگران ممکن است تصور کنند همه چیز خوب است، که میتواند گفتن به آنها را دشوار کند. مشکلات ارتباطی ممکن است به این معنی باشد که شما نمیتوانید احساس خود را توضیح دهید، حتی اگر بخواهید.
کنار آمدن با همه اینها میتواند سخت باشد. اما اگر احساس خود را نپذیرید و چیزهایی را پیدا نکنید که به شما کمک می کند تا با آن کنار بیایید، این احساسات می توانند طاقت فرسا شوند. مشکلات عاطفی نیز می تواند بر بهبودی شما تأثیر بگذارد، برای مثال، اگر برای شرکت در درمان ها انگیزه ندارید.
گاهی اوقات آسیبی که سکته مغزی به مغز شما وارد می کند می تواند احساس متفاوتی در شما ایجاد کند. بخشهای مختلف مغز همه جنبههای بدن و ذهن شما از جمله حواس و احساسات را کنترل میکنند. مشکلات عاطفی گاهی اوقات میتواند به دلیل آسیب مغزی ناشی از سکته ایجاد شود.
غم و اندوه پس از سکته مغزی
سکته مغزی میتواند با احساس از دست دادن و اندوه همراه باشد. سکته مغزی یک اتفاق مهم زندگی است. برای بسیاری از افراد منجر به تغییرات ناگهانی در خانه، محل کار و روابط میشود. یک بازمانده از سکته مغزی ممکن است از تغییرات و از دست دادن زندگی خود شوک، عصبانی یا غمگین شوند.
حتی یک سکته مغزی خفیف نیز میتواند بر احساس فرد نسبت به خود تأثیر بگذارد. گذراندن احساس غم و اندوه زمان میبرد و برای هرکسی متفاوت است. برخی از افراد نسبتاً تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت و برخی دیگر برای مدیریت تأثیر عاطفی تلاش خواهند کرد.
برخی از احساسات دشوار همیشه خود به خود از بین نمیروند. اما با صحبت کردن در مورد آن و درخواست کمک، اغلب میتوانید در احساس خود تفاوت ایجاد کنید. اگر احساس غم و اندوه و اضطراب شدید شد، به درمانگر یا پزشک خود اطلاع دهید.
سکته مغزی چه نوع مشکلاتی میتواند ایجاد کند؟
اضطراب
احساس اضطراب پس از سکته بسیار رایج است. از هر چهار نفری که دچار سکته مغزی میشوند، یک نفر در پنج سال اول دچار اضطراب میشود.
بسیاری از نگرانیها پس از سکته طبیعی هستند. به عنوان مثال، ممکن است نگران باشید که دوباره دچار سکته مغزی شوید. ممکن است از این که خودتان به اطراف بچرخید بترسید. همچنین ممکن است نگران پول یا خانواده خود باشید.
این ترس ها باید با گذشت زمان بهتر شوند. اما اگر:
- اگر در مورد طیف وسیعی از چیزها مضطرب میشوید.
- اضطراب شما را از انجام کارهایی که میخواهید انجام دهید باز میدارد یا باعث ناراحتی شما میشود.
- بدون هیچ دلیل واضحی احساس اضطراب میکنید.
دریافت حمایت و درمان برای اضطراب میتواند به شما کمک کند تا روی چیزهایی مانند توانبخشی، خوب غذا خوردن و فعال ماندن تمرکز کنید. احساس آرامش بیشتر به بهبودی شما کمک میکند، بنابراین در صورت نیاز از درمانگر خود کمک بگیرید.
نشانههای اضطراب
همه ما زمانی که مضطرب هستیم احساسات متفاوتی را تجربه می کنیم، اما احتمالاً متوجه برخی از موارد زیر خواهید شد:
- احساس بی قراری
- یه حس ترس
- احساس بودن در لبه پرتگاه
- مشکل در تمرکز
- ضربان قلب تند
- لرزیدن یا لرزش
- احساس سوزش در معده
ممکن است همیشه مشخص نباشد که در مورد چه چیزی مضطرب هستید، که میتواند این احساسات را بدتر کند. اضطراب شدید میتواند طاقت فرسا باشد. میتواند باعث شود شما احساس ناتوانی یا خارج از کنترل بودن شرایط کنید.
زندگی با اضطراب میتواند منجر به مشکلات خواب، خستگی و تنش عضلانی شود. ممکن است احساس تحریک پذیری بیشتری داشته باشید یا از فعالیتهای خاصی مانند بیرون رفتن یا ملاقات با افراد اجتناب کنید.
دیگران همیشه نمیتوانند بگویند که شما چه چیزی را تجربه میکنید، بنابراین میتواند به در میان گذاشتن احساسات خود با فردی که به آن اعتماد دارید کمک کند.
حمله وحشت
حمله وحشت یا پانیک یک عجله ناگهانی و شدید از علائم اضطراب است. احساس طاقت فرسایی مانند مرگ قریب الوقع در فرد ایجاد میکند. افرادی که دچار حمله پانیک میشوند ممکن است باور کنند که از حال میروند یا حتی میمیرند.
علائم عبارتند از:
- ضربان قلب تند
- احساس ضعف یا سبکی سر
- عرق کردن و لرز
- احساس بیماری
- تنگی نفس
- احساس ترس شدید
همیشه نمیتوان تشخیص داد که فردی دچار حمله پانیک شده است یا اینکه این یک مشکل مانند حمله قلبی یا سکته مغزی است. اگر به طور ناگهانی علائم جدیدی پیدا کردید یا آنها را در شخص دیگری مشاهده کردید، با 115 تماس بگیرید.
حملات پانیک مکرر ممکن است به عنوان یک اختلال پانیک تشخیص داده شود. اگر با احساس ترس زندگی کنید یا به دلیل نگرانی در مورد حمله شروع به اجتناب از موقعیت ها کنید، می تواند زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
کمک گرفتن برای اختلال اضطراب و وحشت
درمانهایی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و دارو میتواند کمک کننده باشد.
همچنین میتوانید تکنیکهای خودیاری مانند تمرینات تنفسی و تمرکز حواس را بیاموزید.
مانند بسیاری از مشکلات عاطفی، داشتن یک رژیم غذایی سالم، مقابله با مشکلات خواب و فعالیت بدنی میتواند به شما در مدیریت اضطراب کمک کند. برای مشاوره فردی با درمانگران مجموعه سیبنت در تماس باشید.
نا امیدی
یکی از احساساتی که تقریباً همه افراد مبتلا به سکته مغزی باید با آن دست و پنجه نرم کنند، ناامیدی است. خیلی چیزها بعد از سکته مغزی تغییر میکنند که پذیرش آن سخت است. ممکن است در مورد موارد زیر احساس ناامیدی کنید:
- ناتوانی در انجام کاری که قبلا انجام میدادید.
- برای انجام کارها باید به افراد دیگر تکیه کرد.
- همه چیز بیشتر از گذشته طول میکشد.
- ناتوانی در کار یا انجام کارهای دیگر.
- عدم توانایی بیرون رفتن
- ناتوانی در بیان احساس خود
- ناتوانی در یافتن کلمه مناسب
- اشتباه کردن
- فراموش کردن چیزها
- احساس خستگی و بی انرژی بودن
خشم
ممکن است بعد از سکته مغزی بیشتر عصبانی شوید. میتواند به چیزهای زیادی مرتبط باشد، از جمله احساس غم و اندوه، از دست دادن تواناییها، وابستگی و ناامیدی در سکته مغزی. همچنین عصبانیت ممکن است بر اثر آسیب قسمتهایی از مغز رخ بدهد که مرتبط با کنترل احساسات است.
برخی از افراد احساس میکنند که بی دلیل عصبانی میشوند یا از چیزهایی عصبانی میشوند که قبلاً آنها را آزار نمیداد. ممکن است کنترل خلق و خوی آنها برایشان سخت باشد. این می تواند بر سلامت و بهبودی فرد تأثیر بگذارد، همچنین ممکن است برای اطرافیانشان نیز سخت باشد.
احساس افسردگی
احساس غم و اندوه در مورد سکته مغزی و تغییرات در زندگی بسیار رایج است. خلق و خوی پایین ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. اما اگر برای مدت طولانی این احساس را دارید و بر توانایی شما برای لذت بردن از زندگی تأثیر میگذارد، میتواند نشانه افسردگی باشد.
افسردگی بعد از سکته شایع است. حدود یک نفر از هر سه بازمانده از سکته مغزی در سال اول دچار نوعی افسردگی می شود. اما ممکن است بلافاصله آن را نداشته باشید. افسردگی می تواند در هر نقطه ای ظاهر شود، شاید ماه ها یا حتی سال ها بعد.
همچنین می تواند بارها و بارها برگردد. این مهم است که بدانید در صورت نیاز به چه چیزی باید توجه کنید و چگونه می توانید کمک بگیرید.
نشانههای افسردگی
افسردگی به طرق مختلف افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، اما این علائم رایجی است که ممکن است برای مدتی ادامه داشته باشد:
- احساس غم و اندوه در بیشتر مواقع
- احساس بیارزشی، درماندگی یا گناه
- احساس ناامیدی
- احساس اضطراب یا نگرانی زیاد
- از دست دادن اعتماد به نفس
- از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً از آنها لذت میبردید.
- کمبود انرژی یا انگیزه
- بیرون نرفتن یا دوری از دیگران
- مشکل در تمرکز و تصمیم گیری
- داشتن مشکلات خواب یا خواب زیاد.
- از دست دادن اشتها یا خوردن بیش از حد
- از دست دادن میل به رابطه جنسی
نا امیدی
احساس افسردگی میتواند شما را تحت تاثیر قرار دهد. دانستن اینکه چه زمانی به کمک نیاز دارید همیشه آسان نیست. افسردگی میتواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. افسردگی شدید یک وضعیت بسیار جدی است و گاهی اوقات میتواند به یک وضعیت اضطراری سلامت روان منجر شود. بنابراین مهم است که احساسات خود را جدی بگیرید و اگر احساس کردید چیزی درست نیست با کسی صحبت کنید.
در مورد احساس خود با درمانگر یا پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا بفهمید چه مشکلاتی و هر گونه درمان لازم را دریافت کنید.
احساس ناامیدی یا خودکشی
گاهی اوقات احساسات دشوار میتواند منجر به آسیب رساندن به خود شود یا فکر کنید که نمیتوانید به زندگی ادامه دهید.
این برای همه متفاوت است، اما برخی از علائم رایج احساسات خودکشی عبارتند از:
- احساس ناامیدی
- احساس اینکه زندگی کردن فایدهای ندارد.
- غرق شدن در افکار منفی
- مدام به مرگ فکر کردن
- فکر می کنید به شما نیازی ندارند و دیگران بدون شما وضعیت بهتری خواهند داشت
- احساس میکنید که درد شما هرگز تمام نمیشود
- بریده شدن از بدن و احساسات خود
مهم است که به یاد داشته باشید که احساسات خودکشی دائمی نیستند. مدت زمان ماندگاری آنها بین افراد متفاوت است، اما هر چه زودتر به کسی بگویید چه احساسی دارید، زودتر میتوانید کمک بگیرید.
اگر اکنون چنین احساسی دارید، این مسئله یک اورژانس سلامت روان است.
سوالات متداول درباره بهبودی پس از سکته مغزی
چه خدمات توانبخشی در منزل ارائه میدهید؟
مجموعه سیبنت خدمات کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی با الهام از برنامههای شخصی سازی شده، به افراد مبتلا به سکته مغزی، پارکینسون، ضایعه نخاعی، کودکان مبتلا به فلج مغزی(سی پی) و دیگر مشکلات و بیماریها که نیازمند این خدمات باشند ارائه میدهد.
آیا پزشکان و تخصصهای مرتبط در تیم شما حضور دارند؟
بله، تیم ما از پزشکان و درمانگران متخصص و مجرب در حوزه کاردرمانی،گفتاردرمانی و فیزیوتراپی بهره میبرد. همکاری فعال با این تخصصها، ما را قادر میسازد تا خدماتی با کیفیت و به روز را به مراجعین عزیز ارائه دهیم.
چگونه با شما تماس بگیریم و نوبت بگیریم؟
از طریق فرمهایی که در وب سایت مجموعه سیبنت طراحی شده است می توانید درخواست خود را ثبت کنید.
تعرفه هزینهها به چه صورت است؟
هدف ما کمک به بهبود وضعیت شما می باشد در نتیجه ما با کیفیت ترین خدمات را با حداقل قیمتها به شما ارائه خواهیم کرد و تلاش میکنیم در کمترین زمان به بهترین سطح بهبودی دست پیدا کنید. کارشناسان ما با بررسی وضعیت شما به صورت اختصاصی تعرفه دقیق جلسات را به شما اعلام خواهند کرد.
چگونه میتوانم از خدمات شما بهرهمند شوم؟
برای بهرهمندی از حدمات مجموعه سیبنت مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا فرم ثبت درخواست را در وبسایت ما پر کنید: فرم ثبت درخواست
- تیم ما با شما تماس میگیرند و نیازها و اهداف درمانی شما را ارزیابی کرده و درمانگران متناسب با نیاز شما انتخاب و به شما معرفی میشوند.
- در جلسات درمانی،شما با متخصصین ماهمکاری میکنید و برنامههای توانبخشی خود را آغاز میکنید.
- تداوم پشتیبانی و مراقبتهای مداوم براساس نیازها و پیشرفت شما فراهم میشود.
ما همیشه در خدمت شما هستیم تا به شما در مسیر بهبود و بازیابی سلامتی، راهنمایی کینم.
چه تفاوتهایی بین خدمات شما و دیگر شرکتها وجود دارد؟
در مجموعه سیبنت، تفاوت ما در رویکردشخصی سازی و مجوریت بر نیازهای هر فرد است. با تجربه ما در حوزههای کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی، ما نه تنها به بهبود حال حاضر مراجعین پرداخته، بلکه راهکارهای جهت ارتقا سطح آینده آنان را نیز ارائه میدهیم. همچنین، صرفهجویی در زمان، دسترسی آسان و برنامههای درمانی مطابق با آخرین دستاوردهای علمی از جمله ویژگیهایی است که مجموعه سیبنت را از سایر ارائه دهندگان خدمات توانبخشی مجزا میکند.